marți, 22 februarie 2011

Frig

Afara...ninge. E frig, dar nu ma intereseaza. Pinky trage in toate partile, dar eu nu vad nimic in afara de zapada care se depune incetisor pe jos si ramane in parul meu. Pentru o clipa am uitat tot. Nu exista scoala, teme sau teste. Nu exista nimic in afara de zapada care la ora sapte era deja de mult pusa pe fapte. Pinky oricum trage, eu nu-l bag in seama. La ce ma gandeam? La absolut nimic. Capul imi era gol. Ma uit la ceas: 07:07. Dintr-o data imi amintesc tot, in sfarsit il ascult pe Pinky care in continuare trage si fug acasa pentru a ma indrepta inspre? Ah, da scoala.
Amarata imi arunc ghiozdanul in spinare si... plec.
Tot ce imi doresc este ca aceste momente sa dureze cu catva, oricat mai mult de sapte minute si jumatate! Tot ce imi doresc e sa uit, sa ma las cuprinsa de zapada, dar nimic mai mult. Un vis, probabil va ramane ca doar, asa ceva? De unde? In rest cand ma uit la fulgii de zapada nu mai am nici un moment magic, ci doar un gand: "Sunt facuti din apa chioara!'. Si asta e tot. Magic a fost, a fost si nu va mai fi!
Inca putin si vine primavara. Caldura. Intr-un sfarsit! Dar cu caldura... pleaca tot.
Si intr-un final la ce ma gandesc? Poate la anu' nu va mai ninge! Si daca nu va mai ninge, Pinky ar fi trist! Si daca ar fi Pinky trist? Nu ar mai exista nimic fericit pe lume. Inocenta unui caine te bucura doar prin simplul fapt ca iti dai seama ca e acolo, undeva. Cand mama il intreaba pe tata: "Ce fata are Pinky?", tata raspunde: "De plus!". Eu ma uit si doar ma bucur.

2 comentarii:

  1. Intr-un fel, ceva asa de ingrozitor (parerea mea) cum e zapada (de obicei, dar nu in toate cazurile) poate sa readuca la viata magia de care uitaseram cu totii.
    Frumos.

    RăspundețiȘtergere
  2. Zapada e frumoasa, mai ales atunci cand iti trece peste cizme si iti uda pantalonii :))
    Dar da, e magica.
    Si stii si tu ce se intampla in curte cand e zapada, nu? Ahh.. Aia da, magie :))

    RăspundețiȘtergere

Daca n-ai nimic frumos de zis, nu-mi pasa :)