miercuri, 22 iunie 2011

Papusa

Incep sec: Mi-am luat o papusa.
Ma numesc Ami, am 13 ani juma' si mi-am luat o papusa!!! Nu este o papusa obisnuita, nu este o papusa Barbie (din astea am avut cu tonele, la propriu). Papusa provine de la un magazin cu chestii importate din Elvetia. Este din ceramica, are "pielea" alba, par saten, rochita de la o papusa mai veche de a mea cu numele de Carola... si o cheama Maggie (numele il am de la o emisiune cu caini, unde era un catel mic si i se zicea "Klein Maggie"= Micuta Maggie). Bunica mea a insultat-o de hmmm... 3 ori zicand ca e hidoasa.
Acum ca ii stiti povestea, vesnica mea intrebare este... a cui a fost inaintea mea?! Pai fata (ochii, gura sprancenele) se pare ca au fost desenate manual. Am sters sprancenele pentru ca nu erau simetrice. Perisorul de pe cap este aproape dezlipit, si am de gand sa il lipesc (nu e dezlipit mult, abea se vede, numai ca arata ciudat). Punand cap la cap ce avem... poate ca a fost a unei fetite. Sau poate ca a fost a unu colectionar nebun, care dupa ce a murit si-a lasat colectia vreunei nepoate care avea copii asa ca acei copii s-au decis sa ii deseneze o fata. Sau... sau ar fi putut fi a oricui. Un lucru curios: nu era sparta, ciobita si nu ii lipsea niciun membru. Papusa pare fragila... asa ca dupa felul cum arata nu as zice ca a trecut prin foarte multe. Poate ca varianta cu copii, iese... sau poate ca erau copii cuminti. Si totusi, particica aia de par dezlipita, aia ce poate sa spuna despre ea? E foarte veche? Are o oarecare valoare chiar daca eu am cumparat-o cu 8 lei? A fost a cuiva important (asta e foarte putin probabil).
Un lucru posibil mi se pare: Maggie a fost candva daruita. Acum sa continuam: poate ca a fost a unei persoane mai sarace si a fost nevoita sa o vanda ca sa aiba bani pentru cele necesare. Dar nici asta nu pare a fi probabil, pentru ca dupa cum am zis mai sus, e in stare aproape perfecta plus ca buzele au fost "infrumusetate" candva cu ceva lucios, chicios, roz.
Din toate variantele cea mai plauzibila este aceea ca: Maggie a fost a unei fetite cuminti, cochete, care a avut mare grija de papusa, insa a vrut sa ii daruiasca o pereche de ochi si o gura frumoasa. Poate... insa cert este ca nu voi afla niciodata a cui a fost, ceea ce e sigur este e cui este acum, si anume a Capsunii.
Ami

P.S. Voi posta si o poza cu Maggie, daca vreti.

4 comentarii:

  1. Ce povesti frumoase ai scris :)
    Maggie pare foarte draguta, poate ca parul n-a fost bine lipit sau ceva de genul. Eu mi-am luat o papusa din portelan de la Schonbrunn, can eram mai mica. O papusa Sissi.
    Astept pozele!
    Love you,
    Steph

    - Iar asta e commentul scris la 5 dimineata, din autocar, din fata scolii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Scrii frumos. Asteptam poze cu Maggie

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce draguut!:X
    de-abia astept poze cu papusica:X.

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumos. Vreau sa o vad pe Maggie. Poate ca inainte a fost al unei fete cuminti, dar curioase. Stii cum sunt copiii. Cand vad ca unele chestii se pot scoate, trag de ele pana cand isi dau seama ca nu e foarte bine ce fac. Si poate ca fata era mica. Asta ar explica cel mai bine parul dezlipit si fata desenata cu nu prea mare maiestrie.

    RăspundețiȘtergere

Daca n-ai nimic frumos de zis, nu-mi pasa :)