vineri, 31 august 2012

Orice #1

Ii placea sa pufaie. Ce altceva putea sa faca Pinguin? Nu era multumit cu numele sau, cine a mai auzit de un ponei pe nume Pinguin? Cel mai des i se spunea Pin sau Pen. Coama deschisa la culoare, in rest maroniu. Halal asemanare intre el si un pinguin.
"Stapana" lui, Luna era o lunatica. Se gandea mereu in detaliu la tot si ii placea sa fie originala. Originalitatea asta incepea sa fie exagerata deja. Ii placea sa stea pe spate intinsa sub un copac si sa ii numere frunzele, dupa care sa le imparta in categorii: Frunze mari, mici, uscate, verzi, ciudate, comune etc.
Luna si Pin erau totusi foarte buni prieteni, chiar daca in sinea sa Pin o ura pentru numele sau. Dar cum ar putea sa urasca o fata cu un suflet atat de mare si atat de sincera? El nu putea sa ii spuna nimic niciodata, dar ea ii vorbea si citea in ochii sai ce isi dorea. Daca ajungea la o gradina zoologica in loc de casa Lunei?
Casa: mica. Totusi, Luna s-a indurat de Pin cand l-a gasit abandonat. Acesta avea un cusur, avea probleme la coloana vertebrala, de aceea fostul sau stapan il abandonase acum 3 ani, intr-un oras apropiat de mare, unde era "la moda" sa iei bani pentru a plimba copii oamenilor pe un ponei. Pin dormea afara, intr-un grajd improvizat, construit de tatal Lunei. Dar era cel mai comfortabil loc din lume pentru el, pentru ca avea paturi, apa, fan, mancare si compania Lunei cat timp aceasta nu era la scoala sau avea alte treburi. Cum era vacanta, nu era mai niciodata singur.
Pin isi dorea sa vada o stea cazatoare intr-o seara, pentru ca avea si el o dorinta...

Un comentariu:

Daca n-ai nimic frumos de zis, nu-mi pasa :)